Tekenboek voor Thuis

Kunstmuseum detail Tekenboek voor Thuis

Jeugdauteur en illustrator Daan Remmerts de Vries leidt kinderen (8+) in een speciale audiotour langs veertig heel uiteenlopende werken uit de collectie van het Kunstmuseum Den Haag. Wij ontwierpen het Tekenboek voor Thuis passend bij deze audiotour. Na afloop van het museumbezoek kunnen kinderen ook thuis hun creativiteit laten stromen, geïnspireerd op de werken die ze tijdens de audiotour hebben gezien. Deze zijn gebundeld in dit tekenboek. Remmerts de Vries schreef de opdrachten en voorzag ze van schetsmatige tekeningen. Kwartier M verzorgde de vormgeving. De kinderen worden bijvoorbeeld aan het werk gezet met ‘kleurenveegjes’, zoals ook Leo Gestel ze toepaste, of worden uitgedaagd om een kleurrijk portret te tekenen in de stijl van Kees van Dongen.

Daan Remmerts de Vries is een bekende en veelbekroonde Nederlands schrijver en illustrator van kinderboeken en boeken voor volwassenen. Daarnaast is hij schilder en muzikant. Het was heel inspirerend om met zijn werk aan de slag te gaan.

Het werk van Remmerts de Vries is al zo sprekend en kleurrijk dat wij hebben gekozen voor een ondersteunende vormgeving, met subtiele elementen. Elke spread heeft z’n eigen kleur met bijpassend label aan de bovenzijde. Hierin vind je de namen van alle kunstenaars. Uiteraard is er ook een label om jouw eigen naam in te schrijven!

Er is een Nederlandse en een Engelse uitgave van het Tekenboek voor Thuis.

Opdrachtgever – Kunstmuseum Den Haag
Jaar – 2022

Kunstmuseum Tekenboek voor Thuis