Studio April

Logo uit de visuele identiteit van Studio April

Met het oog op het milieu vindt Amanda Hofman van Studio April dat de leerconsumptie flink kan worden beperkt. Er is volop leer – denk aan banken, stoelen en jassen – dat prima een tweede leven meekan. Deze gedachte geeft Amanda vorm in Studio April; een design & repair atelier voor circulaire tassen en andere goodies. Zij ontwerpt en maakt de mooiste dingen van leer en nodigt jou tevens uit om hier mee aan de slag te gaan. Voor ons een hele mooie uitdaging om haar merk en ideeën vorm te geven in een nieuwe visuele identiteit.

Het is een identiteit geworden die je op veel verschillende manieren kunt inzetten. Alleen al het kleurenpalet is zeer veelzijdig waarin er kan worden gespeeld met sterke kleurencombinaties. We hebben gekozen voor klassieke, warme basiskleuren met een felle accentkleur.

Het typografische logo bestaat uit stevige letters met een open uitstraling. Ze zijn deels handgetekend, wat zorgt voor een charmante retro touch. Dit laatste vind je ook terug in de subtiel vormgegeven taglines. De taglines kunnen we in meerdere elementen opdelen waardoor je het heel divers kunt inzetten. Door de kenmerkende stijl blijft het één geheel en daardoor herkenbaar.

Een visuele identiteit waar we trots op zijn. Bold, gedurfd en eigenzinnig. In de komende tijd wordt de identiteit door Amanda verder uitgerold in haar onderneming… we zijn heel benieuwd en kijken er naar uit.

De website van Studio April is nog in ontwikkeling door een andere partij naar aanleiding van de door ons ontworpen identiteit. Binnenkort kun je online haar zelfgemaakte tassen kopen, of zelf aan de slag met een DIY pakket. Bij haar atelier in Den Haag kun je ook terecht voor tas-reparaties.

opdrachtgever – Studio April
jaar – 2022

Logo uit de visuele identiteit van Studio April
Logo's uit de visuele identiteit van Studio April
Tagline uit de visuele identiteit van Studio April
Visuele identiteit Studio April
Ansichtkaart uit de visuele identiteit van Studio April
Sfeerbeeld van de visuele identiteit van Studio April