Licht op relaties

Christa Saan vroeg ons om een visuele identiteit en website voor haar onderneming Licht op relaties te ontwerpen. Haar verhaal, visie en inspiratie zoals de kleuren goudgeel en koper hebben we meegenomen in het proces. Licht op relaties gaat over relatiegesprekken, persoonlijke ontwikkeling en zingevingsvraagstukken.

Sprankeling, licht, rust en aandacht zijn uitgangspunten geweest in het ontwerp van de identiteit en website. In het logo hebben we twee lettertypes gecombineerd. Het woord ‘Licht’ heeft een letterlijk lichte, open uitstraling. Dit wordt versterkt in de monospace letter met een tijdloos en helder karakter. Deze laatste werkt goed in combinatie met de typemachineletter – een wens van de opdrachtgever – die we gebruiken voor de broodteksten.
Het lichtpuntje/doorkijkje en de scheurvorm zijn vaste elementen. Deze worden op speelse wijze ingezet op de website.

De highlights en poederachtige vlakken in combinatie met de blokken geven dynamiek en gelaagdheid. Informatie is door deze elementen goed vorm te geven. Leesbaarheid staat hierbij voorop.
Het is een passende, eigen website geworden die ook op tablet en mobiel goed wordt weergegeven. Neem een kijkje op www.lichtoprelaties.nl

opdrachtgever – Christa Saan | Licht op relaties
technische realisatie – Donc creaties
jaar – 2021