Hardloopreis van geluk

Een ontwerp voor een boekomslag van het boek Hardloopreis van geluk. In 2019 rende Coen Cuijpers van Gennep naar Palermo voor de positiviteit. 72 marathons in 112 dagen.

“Het boek gaat over deze reis vol avonturen. Ik danste in de stromende regen in Oostenrijk. Ik viel bijna van een berg in Liechtenstein. Ik kleurde de straten van Napels met stoepkrijt en mooie muziek. En ik stuurde een kaartje naar een eenzame man in Limburg.”

Een boek om je te inspireren om je grenzen te verleggen, je dromen na te jagen, te genieten van de kleine dingen in de wereld en je hart te volgen.

Voor ons een heel leuke uitdaging om hier een treffend omslagbeeld voor te ontwerpen. Deze omslag staat vol met (symbolische) elementen die je terug kunt vinden in het verhaal. In de combinatie van de knipsels, de foto, de lijntekeningen & confetti zit het onverwachte, het spontane, het enthousiasme en het kleine geluk van de geluksacties tijdens de hardloopreis.

Naast de omslag van het boek hebben we ook meegewerkt aan het toevoegen van sprekende pagina’s in het binnenwerk. Het verloop van zijn reis hebben we geïllustreerd om duidelijk te maken van en naar welke plaatsen zijn reis hem bracht. Zo kun je hem tijdens het verhaal volgen!⁠

Naast deze geïllustreerde pagina’s hebben we ook fotopagina’s ontworpen. Vol foto’s van zijn reis, die tussen het verhaal door gebundeld zijn.

Bestel het boek nu via movetheearth.run of hier!

opdrachtgever – Coen Cuijpers
jaar – 2021